Irrigatiesystemen

Beregening aanleggen

Bij correct gebruik en onderhoud kan elk irrigatiesysteem normaal onderhouden worden door iedereen met basiskennis. De enige noodzakelijke aanpassingen kunnen worden gemaakt aan de leidingdruk, de stroomsnelheid, de leidingen en de kleppen als dat nodig is voor de efficiëntie, terwijl de betrouwbaarheid zo hoog mogelijk moet worden gehouden. Zelfs met een sprinkler systeem, het ontwerp is belangrijk als verschillende ontwerpen vereisen verschillende werkdruk goed te functioneren.

Een druppelirrigatiesysteem kan, dankzij zijn eenvoud, bijna onderhoudsvrij zijn. Wanneer een druppelirrigatie wordt geïnstalleerd, is de optimale afstand tussen de sproeiers en de grond ongeveer 6 tot 8 centimeter. Nogmaals, bij het gebruik van dit type van irrigatie, is het belangrijk om te onthouden dat de grondsoort is de nummer 1 belemmering. Echter, de moderne technologie heeft de mogelijkheid om aan te passen voor dit kleine verschil door het gebruik van kleine pluggen die zijn geperforeerd in een ultrafijn gaas dat veel vuil vasthoudt. Hierdoor kan de sopper zich concentreren op het bewateren van de planten. Kleine systemen werken meestal op 1 – 3 sproeibeurten per uur.

Naarmate meer druk aan een bestaand systeem wordt toegevoegd, zal de capaciteit afnemen en het systeem beschadigen. De meeste druksystemen worden aangedreven door elektriciteit, gas, diesel of batterijen. Gewoonlijk werkt het druksysteem tussen 100-250 PSI. Maar als de druk afneemt, neemt ook het debiet af. Wanneer dit gebeurt, moet het worden aangevuld door water aan het systeem toe te voegen

Als een grasmatinstallatie goed is ontworpen, moet zij een sfeer van kleurvariatie en richting geven. Tijdens het initiële ontwerp van een installatie zou de ontwerper moeten nagaan hoeveel er wordt geabsorbeerd in een zo groot mogelijke hoeveelheid tijd. Dit soort zaken hebben een belangrijke invloed op het uiteindelijke succes of falen van een tuin irrigatiesysteem.

In optimale omstandigheden, moet het systeem hydrostatisch werken. Als de irrigatie therapie wordt gebruikt in de verkeerde omstandigheden kan het niet alleen de plant, maar de bodem of het grondwater in het algemeen beschadigen. Over en boven de noodzaak om gras en planten, bloemen, en nuttige organismen te ondersteunen, zijn er een aantal ontwerpen die landschapsarchitectuur mogelijkheden om een mooie oase te cre¿ren hebben samengesteld.